گروهی از دانشمندان دانشگاه تافتس آمریکا نوعی بانداژ هوشمند ابداع کردهاند که بر اساس میزان عفونت، زخم ها را بررسی و درمان میکند.این بانداژ از طریق حسگر، ph خون را اندازه گیری و وجود عفونت و میزان آن در خون را شناسایی میکند.
یک ریزپردازنده برای سنجش وضعیت زخم، دادههای حسگر را بررسی میکند و بر اساس میزان عفونت، با فعال کردن عناصر گرمایی داخل بانداژ، دمای ژل را بالا برده و آنتی بیوتیک بیشتری را آزاد میکند.
سمیر سونکاسل یکی از اساتید این دانشگاه اعلام کرد که این بانداژ در جهت جلوگیری از مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک و همچنین جلوگیری از عوارض مصرف بی رویه آنها بسیار مناسب است.
درمان زخم های مزمن پوستی دشوار است اما در عین حال این زخم ها نباید بیش از حد نیز تحت درمان قرار گیرند چرا که باعث می شود بیمار بیش از حد نیاز در معرض آنتی بیوتیک های مختلف قرار گیرد.
به همین دلیل محققان دانشگاه تافتس در آمریکا بانداژ هوشمندی ابداع کرده اند که تنها در صورت لزوم دارو توزیع می کند.نمونه اولیه این بانداژ تنها 3 میلی متر ضخامت دارد و شامل یک نوار سفید، یک ژل آنتی بیوتیکی که با گرما فعال می شود و اجزای الکترونیکی انعطاف پذیر است.
یکی از این اجزا، یک حسگر است که ارزش pH زخم را اندازه می گیرد، درصورتیکه این رقم به اندازه قابل توجهی بالای 6.5 باشد، نشان دهنده عفونی بودن زخم است.
این بانداژ همچنین شامل یک حسگر دما است که حرارت مرتبط با التهاب را نشان می دهد. علاوه بر این محققان حسگرهایی ابداع کرده اند که می توانند برای اندازه گیری اکسیژن که نشانه ی التیام زخم است، اضافه شود.
همچنین یک ریز پردازنده با آنالیز قرائت های این حسگرها، وضعیت زخم را کنترل می کند. این پردازشگر درصورت تشخیص عفونت یا التهاب با فعال کردن موقت عوامل گرمایشی که در این بانداژ تعبیه شده اند، واکنش نشان می دهد . این کار دمای ژل را افزایش می دهد و باعث می شود که آنتی بیوتیک های بیشتری به زخم برسد.
از سوی دیگر بیشتر مولفه های استفاده شده در این بانداژ، ارزان قیمت هستند و با برداشته شدن بانداژ دور انداخته می شوند. اما تنها یک استثنا وجود دارد و آن میکروپردازشگر است که باید ضدعفونی شود و دوباره مورد استفاده قرار گیرد.