وصله های پرینت شده می توانند به کمک افراد مبتلا به سکته قلبی بیایند

دانشمندان همیشه در تلاش بودند تا راه ساده ای برای تولید وصله های قلب توسعه دهند که از این طریق بتوان به یاری بیماران مبتلا به سکته قلبی آمد اما همیشه مشکلاتی بر سر راه آنها قرار داشت. حال به نظر می رسد محققان دانشگاه «مینه سوتا» به نتایج امیدوار کننده ای دست یافته اند.

گفتنی است همیشه یکی از مشکلات پیش روی دانشمندان، کپی برداری از ساختار بسیار پیچیده بافت های واقعی و طبیعی بوده که تحقیق اخیر می تواند کورسوی امیدی برای حل این معضل باشد. طبق اطلاعات منتشر شده، محققان توانسته اند وصله ای از سلول های پرینت شده به صورت سه بعدی تولید کنند که قادر است آسیب های رسیده به بافت قلب را ترمیم کند.

بر همین اساس دانشمندان با استفاده از پرینتر زیستی مبتنی بر لیزر موفق شدند سلول های بنیادی را در شبکه ای قرار دهند که توسط یک اسکن سه بعدی از پروتئین های طبیعی بافت قلب توسعه یافته بود.

 

این وصله با پرینتر زیستی مبتنی بر لیزر توسعه یافته است

 

نتیجه این شد که پس از رشد سلول ها، نه تنها وصله مورد اشاره ساختار معمول بافت قلب را کپی برداری کرده بود بلکه می توانست همگام با بقیه سلول شروع به تپش کند.

لازم به ذکر است موش های مبتلا به حمله قلبی که با این روش تحت درمان قرار گرفته اند پس از گذشت چهار هفته، «افزایش قابل توجهی» در کارایی قلبشان مشاهده شد. همچنین گفتنی است وصله مورد اشاره به تدریج توسط قلب جذب می شود و نیاز به عمل های بیشتر برای اطمینان از قرارگیری در محل مناسب را از بین می برد.

ناگفته نماند استفاده از این روش برای قلب پیچیده انسان مسلماً نیازمند آزمایشات بسیار گسترده تری است که ممکن است سال های به طول بینجامد. اما چنانچه متد مورد اشاره با موفقیت همراه باشد می توان انتظار داشت که بیماران مبتلا به حمله قلبی، تنها با چند ایمپلنت وصله پرینت شده بتوانند دوباره سلامتی خود را به دست آورند.

 

بالا