کاربرد اینترنت اشیا در بیمارستان ها و پزشکی از راه دور

اینترنت اشیا از جمله فناوری های پیشرفته و تقریبا جدید می باشد ، که اکثر کشور ها برای ایجاد زیرساخت های آن در تلاش می باشند .

کاربرد اینترنت اشیا در بیمارستان

امروزه اینترنت اشیا در بیمارستان ها سبب افزایش رفاه حال بیماران و همچنین کادر بیمارستانی شده است . به عنوان مثال برخی از بیمارستان ها مجهز به تخت های هوشمند می باشند ، این تخت ها قادر هستند که تشخیص دهند ، در چه زمانی بیمار می خواهد از روی تخت بلند شود و یا در چه زمانی تخت اشغال می باشد . به علاوه بدون کمک پرستاران ، این تخت ها قادر هستند ، فشار مناسب را تنظیم نمایند .

 

حضور دیجیتالی پزشک با استفاده از اینترنت اشیا (تله مدیسین)

در خیلی از اوقات پیش می آید ، که پزشک به مرخصی رفته و به هر دلیلی نمی تواند در یک موقعیت حساس که حضور پزشک الزامی است ، به بیمارستان مراجعه نماید . در این هنگام با استفاده از اینترنت اشیا ، پزشک می تواند به راحتی از راه دور وضعیت بیمار خود را بررسی نموده و دستورات لازم مراقبتی بیمار را ، به سایر همکاران خود در بیمارستان ارائه دهد .

همچنین در مناطق محروم کشور ، خیلی از داوطلبان پزشکی قادر نیستند ، که به صورت حضوری در کلاس ها و دوره های آموزش پزشکی در بیمارستان های بزرگ شرکت کنند . در  این هنگام با استفاده از ابزار های ارتباطی اینترنت اشیا ، امکان برگزاری دوره های آموزشی پزشکی از راه دور برای داوطلبان فراهم خواهد شد .

 

کاهش خطرات سلامتی بیماران با استفاده از اینترنت اشیا

در برخی از بیماران بستری در بیمارستان ها ، شرایط به صورتی می باشد که باید به صورت مرتب و در فاصله های زمانی کوتاه ، علائم حیاتی بیماران کنترل و بررسی شود . در این هنگام می توان از سنسور های اینترنت اشیا استفاده نمود و در پرونده الکترونیکی بیمار ثبت کرد . این سنسور ها به صورت مرتب و در فاصله زمانی تعیین شده ، علائم حیاتی بیمار را بررسی نموده و اطلاعات لازم را برای پزشک می فرستند . بدین طریق کمک بسیار بزرگی به افزایش سرعت رسیدگی به بیماران بدحال خواهد شد . همچنین وزشکارانی که به دلیل رشته ورزشی خود ، لازم است که به صورت مداوم اطلاعات سلامتی خود را بررسی نمایند ، می توانند با استفاده از این سنسور ها ، در فاصله های زمانی کوتاه از وضعیت سلامتی خود مطلع شوند .

 

بیمارستان های هوشمند

در این میان بیمارستان های هوشمند با امکانات مدرن که دنیای فیزیکی و دیجیتال را با هوشمندی به هم متصل می کنند، ساخته شده اند تا بازدهی بهره برداری از منابع و بهره وری تیم های پزشکی و درمانی را برای ارائه خدمات بهتر به بیماران افزایش دهند. یک بیمارستان هوشمند ترکیبی از تجهیزات به روز، اتاق عمل هوشمند، سیستم های Telemedicine وکنترل از راه دور، سنسورهای متصل و یکپارچه از طریق اینترنت اشیا و محاسبات ابری و هوشمند است.

یکی از عرصه های تاثیر پذیر از رشد فناوری های هوشمند، حوزه بهداشت و سلامت عمومی است. با توجه به نقش مهم و حیاتی فاکتورهایی مانند دقت، سرعت و اطمینان در حوزه سلامت و همچنین به دلیل آسیب پذیری سیستم بهداشتی و درمانی از خطاهای انسانی، هوشمند سازی مراکز درمانی و بهداشتی علاوه بر آسایش و راحتی بیماران سبب بهبود و ارتقای شاخص های سلامت در جامعه شده است که در نهایت جمع این عوامل، کمک کننده به توسعه شهر هوشمند می باشد.

 

امکانات اتاق هوشمند بیمار

  • امکان مشاهده و کنترل شرایط محیطی توسط خود بیمار( دما، روشنایی، موسیقی و…)
  • امکان اطلاع رسانی به مرکز پرستاری از طریق صفحه لمسی اتاق بیمار
  • امکان برنامه ریزی سناریوهای مختلف برای روزهای آینده در اتاق بیمار
  • امکان آلارم اتوماتیک برنامه غذایی و دارویی هر بیمار در زمان صرف غذا و دارو
  • امکان مشاهده تلویزیون، برنامه های آموزشی پزشکی، مجلات آنلاین پزشکی و درمانی

 

امکانات اتاق عمل هوشمند

حساسیت تجهیزات اتاق عمل از یک طرف و حیاتی بودن شرایط خوب برای یک عمل جراحی از سوی دیگر باعث می شود عملکرد دستگاه های موجود در اتاق عمل از حساسیت ویژه ای برخوردار باشد. هوشمندسازی کنترل اتاق عمل سبب کاهش نرخ خطای انسانی و تضمین کیفیت شرایط مطلوب شده و در نهایت کیفیت خدمات را در اتاق عمل بهبود می بخشد.

 

مزیت های اتاق عمل هوشمند:

  • مدیریت زمان، اخطارها، هشدارها و
  • کنترل تجهیزات و دستگاه های موجود در اتاق عمل
  • کنترل هوشمند شرایط بیمار و همکاری در اتخاذ تصمیمات مناسب با علائم حیاتی بیمار
  • کنترل هوشمند شرایط محیطی( دما، فشار، رطوبت، میزان گازها و اشعه ها و…)

 

امکانات محیطی

  • امکان دریافت راهنمای طبقات و قسمت ها
  • دسترسی به شبکه اینترنت و شبکه داخلی بیمارستان از هر نقطه
  • امکان ایمن سازی قسمت های مختلف بیمارستان
  • امکان آمارگیری از موقعیت و هویت بیماران و افراد حاضر در قسمت های مختلف بیمارستان (RFID)
  • بهینه سازی مصرف انرژی ساختمان بیمارستان با کنترل هوشمند دما و روشنایی قسمت های مختلف

 

ساخت میز هوشمند ( وسایل جراحی اتاق عمل)

با ساخت این میز هوشمند خطر جا ماندن وسایل جراحی در بدن بیمار را منتفی  کردند. با این میز، کنترل و بررسی وسایل جراحی قبل و بعد از جراحی به راحتی امکان پذیر است. این میز طوری طراحی شده که دارای جای ویژه برای هر کدام از ابزار جراحی است که با وارد کردن نوع عمل در مانیتور گذاشته شده روی میز، وسایل مورد نیاز برای جراحی ارائه می شود و در مرحله آخر، قبل از بخیه زدن با استفاده از برنامه داده شده شروع به شمارش وسایل می کند تا مطمئن شود همه ابزارها موجود است.

 

منبع: iotmap

 

همچنین بخوانید:

اینترنت اشیا در خدمت جامعه پزشکی

بیمارستان هوشمند و مزایای آن

سلامت الکترونیک چیست و چرا مهم است؟

فن آوری هوشمند سلامت چیست؟

خدمات تشخیص و درمان از راه دور

بالا